Choď na obsah Choď na menu
 


LETO 2018

Letná séria vystúpení pre nás začala prvý májový víkend v Lužné u Vsetína, kde sme sa ako každoročne zúčastnili Lužanského jarmarku. Ako vždy, tak aj tento rok bola výborná atmosféra. Ďakujeme naším priateľom za pozvanie.

 

 26. Mája sa uskutočnil už 11-ty ročník Lúžňanského barytónu. Tento rok sa na ňom predstavilo viacero skvelých dychoviek ako DH Záhořané, Hornosrnianska dychovka, Big band Vojenskej hudby Banská Bystrica a samozrejme aj domáce DH Lúžňanka Juniori a DH Lúžňanka. Akcia sa opäť vydarila o čom svedčí aj množstvo návštevníkov ktorí zavítali pred obecný úrad v našej obci. 

 

V sobotu 6. Júla sme zavítali na Oravu, kde sme otvárali sobotný program na festivale dychových hudieb Trstenská krídlovka 2018. Do Trstenej sme zavítali po dlhšom čase a na krásnom námestí sme spravili skvelú show. 

 

29. Júla sme zavítali do krásneho prostredia Valašska, do Prostřední Běčvy. Na prehliadku dychových hudieb, ktorá má názov My jsme valaši, nás pozvali naši priatelia z DH Záhořané, ktorých ste mohli vidieť tento rok aj u nás. Pred početnou návštevou sme opäť predviedli skvelé vystúpenie, po ktorom sme si mohli vypočuť ešte niekoľko skvelých dychových hudieb.

 

4. Augusta sme sa po pár rokoch opäť predstavili pri našich susedoch v Liptovských Revúcach na jubilejnom 20-tom ročníku Revúckych halušiek. Po súťaži  Vo varení a jedení bryndzových halušiek sme otvárali bohatý kultúrny program, ktorý mohli návštevníci tento rok v Revúcach vidieť. Počas krásneho a horúceho popoludnia sme sa predviedli našimi novými aj staršími skladbami a odozva publika bola opäť skvelá.

 

11. August a my sme po týždni opäť na pódiu. Tentokrát v dedinke Horné Sŕnie. Do tejto krásnej dedinky nás zavolali naši priatelia z Hornosrnianskej dychovky, ktorých ste tak isto mohli tento rok vidieť aj u nás. V príjemnej atmosfére sme mali tú česť byť prvou kapelou na vôbec prvom ročníku festivalu dychových hudieb v tejto krásnej obci, a otvorenie to bolo teda parádne. V príjemnej atmosfére sme predviedli opäť jedno z našich skvelých vystúpení. Ďakujeme za pozvanie.

 

To najlepšie na záver! 19. Augusta sme sa predstavili na asi najznámejšej súťažnej prehliadke dychových hudieb na Slovensku, Dychovky v Preši. Na toto podujatie sme boli pozvaní organizátormi a veľmi sme sa tomu potešili. V Pezinku, kde sa prehliadka uskutočnila bolo hrania neúrekom. Hneď po príchode sme sa premiestnili pred miestny kultúrny dom, kde sme odohrali menší koncert pre okoloidúcich. Po ňom nasledoval hromadný sprievod všetkých dychových hudieb od kultúrneho domu až do miestneho parku, kde sa konal hlavný program. Počas sprievodu samozrejme všetky dychové hudby hrali do pochodu. V rámci hlavného programu sa už uskutočnila súťaž zúčastnených dychových hudieb. My sme sa v súťaži predviedli šiestimi skvelými skladbami. Po našom vystúpení nasledovalo ešte niekoľko dychových hudieb a po nich veľký monsterkoncert všetkých súťažiacich. Po ňom nasledovalo vyhlasovanie výsledkov. Nesmierne nás potešilo, keď sa nám podarilo v silnej konkurencii a prísnom hodnotení získať krásne Strieborné pásmo a to nieje všetko! Domov sme si zobrali aj trofeje za "Rozvoj dychovej hudby v regióne", za "Reprezentáciu slovenských autorov" a za "Cenu predsedu medzinárodnej poroty" za sólový výkon v skladbe Schnelle finger! Pre našu dychovku je to skvelý úspech a odmena za našu tvrdú prácu. Krajšie zakončenie leta sme si ani nemohli predstaviť.

 

Poďakovanie patrí všetkým, ktorí nám pri všetkých akciách akýmkoľvek spôsobom pomáhali, ktorí nás podporovali a všetkým ktorím sa páči naša muzika a počúvajú nás. Ďakujeme.