Choď na obsah Choď na menu
 


Lúžňanský Barytón 2012

Prehliadka dychových hudieb v ....

Návraty

 

Lúžňanský Barytón 2012

 

 

 

imag2244-1-1.jpg

 

           Sobota pred odpustovou slávnosťou v našej obci je už tradične spojená s ľudovou hudbou a prehliadkou dychových hudieb „Lúžňanský Barytón“. Nebolo tomu inak ani tento rok a v krásnej novej „tanečnej“ hale sa uskutočnil už jej piaty ročník.

O vysokú úroveň podujatia sa pričinili skvelé dychovky, počnúc dychovou hudbou Supranka z Ružomberka pod vedením kapelníka p.Kútnika, dychovej hudby Popradčanka z Popradu s kapelníkom p.Čubanom a víťazom minuloročnej celeslovenskej prehliadky dychových hudieb v Pezinku „Dychovky v Preši“ Sebedražskou kapelou zo Sebedražia pod vedením p.Chrappu a ich nezabudnuteľným mladým tubistom. V programe dychovej hudby Lúžňanka so svojím staronovým kapelníkom Miroslavom Chlepkom vystúpila aj absolventka štátneho konzervatória v Bratislave speváčka Veronika Pažitková a svojím vystúpením obohatila toto kultúrne podujatie.

Už je tradíciou, že na podujatí so svojím programom vystupuje detský folklórny súbor Lúžňanček pri ZŠ v Liptovskej Lúžnej a mladí harmonikári Lukáš a Martin Mydliarovci, ktorým tento rok pomohli šikovné speváčky Veronika Lietavcova, Zuzka Črepová a Magdalénka Mydliarová.

O vynikajúcej umeleckej a organizačnej úrovni celého podujatia svedčia ohlasy nielen návštevníkov, ale aj samotných účinkujúcich. Lúžňanský Barytón si svojou výnimočnou atmosférou vyslúžil povesť jedného z najlepších festivalov dychových hudieb v širokom okolí. Za toto všetko patrí veľká vďaka všetkým členom domácej dychovej hudby Lúžňanka s jej rodinnými príslušníkmi, priateľom, sponzorom a v neposlednom rade aj starostovi obce.

Čas ukáže , čo a ako ďalej. Avšak dobré a povzbudzujúce ohlasy na tohtoročný „barytón“ nás zaväzujú pokračovať aj naďalej v organizovaní prehliadky dychových hudieb a tak ďalej šíriťdobré meno

Dychovej hudby Lúžňanka.

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.